Friday, September 11, 2009

Yeni Tatil Trendleri

Alaçatı beyaz evlerin inci gibi sıralandığı Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla dingin ve huzurlu bir tatil mekânı. Özellikle son yıllarda yoğun ilgi gören Alaçatı, sakız ağaçları, dokuları bozulmadan yenilenmiş eski Rum evleri, az odalı ferah butik otelleri, leziz deniz mahsullerinin şık sunumlarla servis edildiği şirin restoranlarıyla biliniyor. Ve tabii ki yel değirmenleri... Eğer rotanızı Çeşme yolunda gördüğünüz yel değirmenlerine doğru kırmaya karar verdiyseniz konaklamanız ve mutlaka uğramanız gereken mekânlar sayfalarımızda. TAŞ OTELAlaçatı'nin ilk oteli olarak bilinen Taş Otel, yaklaşık 120 yıllık bir Rum konağının restore edilmesiyle 2001 yılında açıldı. Taş Otel'in sahibesi Zeynep Öziş, koruma çabaları ile Alaçatı'nın Türkiye'deki en gü zel 10 kasaba içinde yer almasını sağlayan Alaçatı Koruma Derneği'nin de kurucularından. Sadece yedi odaya sahip olan otel ferah renklerdeki dekorasyonuyla Alaçatı denildiğinde ilk akla gelenlerden, Dantel perdeler, cibinlikler, el işi yatak örtüleri, aynalı dolapların yanı sıra otelin maskotu haline gelen köpeği Oğlum'u da mutlaka görmelisiniz.İncirli Ev denildiğinde akla ilk gelenler Osman Poshor'un tatlı sohbeti ve kendi elleri ile yaptığı 55 çeşit reçeli... Otelin açılış hikâyesi ise Osman Bey'in eşi Sebahat Posur'un okuduğu bir kitaptan etkilenip otelcilik yapmak istemesiyle başlıyor. Poshor ailesinin sıcak ev sahipliği, sekiz odasıyla sizi bekliyor.NARS ALAÇATIDenizin en açık mavi olduğu yer olarak bilinen Çeşme Ilıca'da konumlanmış seçkin butik otel Nars Ilıca'yı bilenler bilir. Tarihten izler taşıyan özel mimarisi, dünü ve bugünü mükemmel bir dengede bir araya getiren dekorasyonu ve ilgi çekici hizmet kimliğiyle Ilıca'da oldukça dikkat çekmiş bir butik otel olan Nars'm ikinci şubesi ise Alaçatı'da çok yakın zamanda açılıyor. Nars Ihça Tel: 0232 729 00 01MARIA'NIN BAHÇESİ150 yıllık bir rum evinin asma ağaçları altında ev yapımı ekmekler, çikolatalar ve Ege mutfağının lezzetli tariflerini bu restoranda bulabilirsiniz. Maria Ekmekçioğlu ve Haşmet Türközü'nün sahibi olduğu Maria'nin Bahçesi özellikle midye sarma, kırlangıç buğulama ve şampanya sosunda kılıç balığı tatmanız gereken yemeklerden birkaçı. Maria Ekmekçioğlu çikolataları da kendi elleriyle yapıyor.SAİLORS ORTA KAHVEAlaçatı'da yemek denildiğinde köy meydanında sizi Sailors Orta Kahve karşılıyor. Bu küçük samimi kafeyi İstanbul turları'un yoğun çalışma temposundan kaçıp kendini Alaçatı'nın huzurlu kolların: bırakmış Karolin Apik işletmeye başladı. Tüm meydanı en güzel noktadan izleyen. Sailors Orta Kahve, kendi dokusunu, kendi lezzetlerini yaratan ve Alaçatı'nın güzelliklerinin bozulmamasma önem veriyor. Alaçatı'nın köy pazarından alınan taze meyvelerle hazırlanan frozen kokteylleri mutlaka denemelisiniz.AGRUjIAEge'de zeytinyağı fabrikaları ve tütün depolarının restore ediliyor olması hiç de şaşılacak bir durum değil. Agrilia da böyle bir yer ve Alaçatı'da ilk kurulan mekânların başında geliyor. Tango. Latin. Yunan ezgileri eşliğinde, müziğin, sohbetin ve özel yemeklerin tadına varm. isteyenler için bire bir Ege mekânlarında! biri.Bolognalı Beatrice Dilallo ile Hırvat eşi Darko'nun Alaçatı'da üç yıl önce açtıkları Beatrice Ristorante, Alaçatı'da pizza denildiğinde ilk akla gelen mekânlardan. Yazları Alaçatı'da kışları İstanbul'da Getto'da hizmet veren Beatrice Ristorante'nin mönüsünde yedi çeşit pizza odun ateşinde pişiriliyor. Beatrice Ristorante'de ayrıca salata, makarna, et yemekleri ve tatlılar bulunuyor. 19.00 ile 01.00 arasında açık.İstanbul cemiyet hayatının önde gelen çiftlerinden Adnan ve Indhira Taşpınar'm, Alaçatı'da El Beso adındaki restoranları 27 Haziran'da açılan yepyeni bir mekân. Dekorasyonunu, İç Mimar Ayçan Ateş ve Mimar Aybars Yıldırım'ın yaptığı El Beso, gerek ambiyansı ve dekorasyonu gerekse iddialı menüsü ile açıldığı ilk günden beri rağbet görüyor. Indhira Taşpmar'ın italya turları'da dondurmaları ile ünlü Calabria'da, Barbarosa Galeteria'nın sahibi Vicenzo Ailesi'nin yanında kalarak öğrendiği İtalyan dondurması Gelato çeşitleri de menüde yerini almış.AHTAPOTDeniz ürünleri restoranı olan Ahtapot'un sahipleri Çiğdem ve Barbaros Çubukçu. Mekânda aynı zamanda antikalar da satılıyor. Rezervasyon yaptırmanızda fayda var çünkü Ahtapot'ta üç dört masalık yer var, menüde de Çiğdem Hanım'm o güne uygun gördüğü mezeler. Ama ısrarla tavsiye edilen lezzetlerin başında Fener buğulama geliyor.QUANTE Portekizce'de "sıcak" anlamına gelen Quente, Alaçatı'da göz kamaştıran deniz manzarası eşliğinde, zevkli dekoru ve özenli servisi ile misafirlerini ağırlıyor. Brezilya turları usulü açık ateşte et pişirme tekniği olan ve Portekizce'de mangal anlamına gelen Churrasco'yu okyanus tuzundan, özel pişirme ünitelerine kadar birçok detayı ile Brezilya'dan temin ederek orijinal lezzetiyle sunuyor, Churrascaria'da balıklar etin gerçek tadını almanız için okyanus tuzu dışında bir malzemeyle marine edilmiyor ve etler özel saklama dolaplarında en az yirmi gün dinlendiriliyor.SAKIZLIHAN OTELEge'nin doğası ve iklimiyle en güzel beldelerinden Alaçatı'da bulunan Sakızlıhan Otel, 120 yılı aşkın tarihi barındıran taş yapısı, modernize edilmiş birbirinden şık sekiz odasıyla size kusursuz bir şehirden kaçış vaat ediyor. Eğlenceli geceleri, sakin ve her daim esintili gündüzleriyle tatilin keyfini dolaysıya yaşayabileceğiniz bir otel

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.