Saturday, April 10, 2010

10 bin Türk yolcu bekleniyor

İSTANBUL - MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, 5 Martta Hamburg'da denize indirilen geminin ilk seferini, bugün İstanbul'dan başlattıklarını söyledi.
Tuncel, Kasım sonuna kadar 37 sefer yapacak olan geminin, İstanbul ve İzmir'e 100 bin turist getireceğini belirterek, ''Türkiye'den İzmir ve İstanbul çıkışlı olmak üzere her hafta bu standartta yolcu alan tek gemi budur'' dedi.
Geminin Kasım ayı sonuna kadar her hafta yaklaşık 150 Türk yolcusunun da olacağını anlatan Tuncel, ''Bu da yaklaşık 6 bin yolcu ediyor. MSC olarak bu yolculara her türlü hizmeti mümkün olduğunca Türkçe, Türk elemanlarla ve Türkçe menülerle vermeye çalışıyoruz. Rakı, okey, Tavla gibi... Bunun dışında gelen her türlü öneriyi değerlendirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
Necla Tuncel, tur fiyatının kişi başına bir haftalık ortalama 700 euro olduğunu bildirdi.
MSC olarak 2005 yılında bu hizmeti vermeye başladıklarında İstanbul ve İzmir'den 1500 Türk yolcuyu gemilerinde ağırladıklarını dile getiren Tuncel, ''Gemilerimizde bu yıl 10 bin Türk yolcu ağırlamayı hedefliyoruz'' dedi.
Tuncel, bin personelin görev yaptığı geminin maliyetinin 600 milyon Euro olduğunu kaydetti.

GEMİNİN ÖZELLİKLERİİtalyan iç Mimari ve Tasarım stüdyosu De Jorio imzalı gemi, yaklaşık 293 metre uzunluğunda ve 15 kat yüksekliğinde.
Yaklaşık 3 bin yolcu kapasiteli gemide 809'u balkonlu bin 275 kabin bulunuyor.
10 bin Türk yolcu bekleniyor

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.